miércoles, 9 de noviembre de 2011

S'ha d'ensenyar la comprensió a les escoles?

Al llarg d'una setmana, el blog ha tingut oberta una enquesta sobre si els lectors creien que la comprensió s'havia d'ensenyar o no a les escoles. Hi havia quatre respostes possibles: si, no, no perquè és cosa dels pares i no perquè s'ha d'adquirir sola.
L'enquesta ha estat contestada per 79 persones amb els següents resultats:
  • Si -> 93%
  • No -> 2%
  • No, és cosa dels pares -> 8%
  • No, s'ha d'adquirir sola -> 1%

Moltes de les persones que varen veure l'enquesta i varen votar, seguidament em van donar diverses opinions personals que a l'enquesta no podien explicar o compartir i d'aquestes opinions vaig tenir diversos debats.
Un dels principals debats va ser amb una persona que deia que l'escola només ha d'explicar o ensenyar el que hi ha per currículum i que no s'havien d'ensenyar cap mena de valors però jo, com a futura educadora estic totalment en contra d'aquesta afirmació perquè l'escola no nomes serveix pel que ve preestablert per la llei sinó en donar-li als nens/es tot el possible per afrontar la vida que els hi espera.
Un altre discussió que vaig tenir va venir també causada per una afirmació d'una persona que deia que a l'escola els nens són molt petits per poder assimilar o entendre que és realment la comprensió i jo m'hi vaig negar i li vaig explicar que en els primers anys de vida és quan els nens/es capten més informació i estan més capacitats per aprendre qualsevol cosa i que la comprensió també podien aprendre-la no teòricament però si a través de tècniques comprensives dutes a terme a classe.

Després d'aquestes explicacions sobre els diferents debats queda clar que en la meva opinió la comprensió és deu ensenyar a les escoles i no nomes la comprensió sinó tot tipus de valors per un millor funcionament de la societat.
Els nens aprenen molt amb la imitació i si des de ben petits veuen que l'ambient és cordial, amb respecte, comprensió i bona relació entre els seus amics, de grans es comportaran així i voldran que tot sigui així perquè és així com han viscut per això a les escoles a més a més de les assignatures cal impartir valors i una bona educació perquè aquests alumnes que tindrem seran els futurs metges, els futurs professors, els futurs administratius, els futurs advocats, seran el nostre futur i cal educar-los correctament.

Cristina.

Sabem escoltar, o només escoltem el que volem?



Què en penses d'això?





Neus. 

viernes, 4 de noviembre de 2011

“Understanding Other People: The Five Secrets to Human Behavior”

Molta gent ha parlat sobre la comprensió i generalment es centren en la comprensió vers els altres ja que és la més important des del meu humil punt de vista. Sabent això, m'he posat a cercar per la web no tan sols en català i castellà, sinó en anglès ja que per aconseguir el grau que sigui necessitem un cert nivell i així els que us llegiu aquests post i jo que l'he fet practiquem un poc més l'anglès.
Buscant doncs per la web he trobat aquest llibre: “Understanding Other People: The Five Secrets to Human Behavior” on l'autora específica els cinc secrets que segons ella són necessaris per una bona comprensió entre persones.
Els cinc secrets del comportament humà són:
  1. it's all about me (tot és sobre mi)
  2. behavioral styles come between us (els estils de comportament venen entre nosaltres)
  3. values speaks louder than words (els valors parles més fort que nosaltres)
  4. don't assume I don't know what you mean (no assumeixis que no saps el que vols dir)
  5. I'm Okay, (estic bé)
    you are most definitly not okay (tu no estas definitivament bé)
Segons ella, per poder comprendre a les altres persones cal tenir clars aquests secrets i fer-los servir adequadament i cal remarcar que aquest llibre ha servit a moltes persones per millorar les seves relacions amb els altres tant personal com professionalment i per això el trobo interessant.

A continuació us deixo un vídeo-resum sobre el llibre. El vídeo esta en anglès, l'he cercat amb subtitols o traduit però no l'he trobat... Si teniu qualsevol dubte m'ho pregunteu com he fet jo a persones més enteses amb la llengua :)








Cristina.

Aprender a escuchar con los ojos

Us deixem una petita entrevista molt interessant realitzada per el programa “Para todos la Dos” a en Ferran Ramón Cortés, un Economista que al llarg del temps s’ha anat dedicant a la Comunicació Interpersonal; Ha publicat varis llibres, entre ells  “La Isla de los 5 Faros”.

En aquesta entrevista parla de la seva ultima publicació “Escuchar con los Ojos”, un llibre que tracta de les cinc claus per conèixer, comprendre als demes i connectar amb aquests.

El nostre comportament amaga un munt de missatges que, sovint, contradiuen les nostres paraules. Mitjançant aquesta entrevista podrem respondre a la següents preguntes; Quins missatges donem al nostre entorn amb els nostres gestos? Com ens jutgen a través d'aquests missatges ocults?

Al llarg d’aquesta entrevista es parlarà d’una petita metàfora, “sentirnos fotógrafos”, que significa això? Doncs escolteu aquesta entrevista i ho sobreu.

Espero que us agradi! 


Neus. 

martes, 1 de noviembre de 2011

PISSARRES DIGITALS





(Movie Marker "Pissares Digitals un nou recurs per les escoles")



El passat 28 d'Octubre vam assistir a una xerrada informativa sobre les Pisares Digitals que pel que a nosaltres ens pertoca, vam descobrir infinitats de coses.
Sabíem de l'existència d'aquestes pissarres, de les mínimes utilitats que tenien però no de la infinitat de coses que es poden fer, crear i de les mil i una maneres que podem ensenyar als nostres futurs alumnes a través d'aquestes noves tecnologies.

Tot és molt bonic però també té un gran desavantatge: són molt cares i no en tots els centres educatius tindrem la sort de tenir-ne una a mà però esperem que amb el pas del temps, els preus es redueixin i en tots els centres n'hi hagi per fer les lliçons més dinàmiques i menys teòriques.


Avui en dia, les lliçons d'abans, de tot teoria, tot copiar, entendre i estudiar ja no funcionen. Els alumnes actuals estan acostumats a les noves tecnologies i per això cal adaptar l'educació a elles per així fer-lis tot més ame.

A causa de tot això cal que nosaltres, els futurs educadors, estiguem al dia d'aquestes tecnologies i és molt important que ens preparem, a part de tota la teoria de les classes, en altres temes com poden ser les tecnologies per així poder ser millor educadors i es que ja diuen que un bon educador s'ha d'anar desenvolupant amb el temps, no ha de deixar mai d'aprendre coses per així poder-les ensenyar després als seus educans.


Mitjançant un Live Movi Maker que hem realitzat ús explicarem que són aquestes pissarres digitals i quina utilització tenen.